Op vraag van de Stad Hasselt werd er, in samenwerking met de Universiteit Hasselt, een participatief project opgezet om de ruimtelijke kwaliteit van het pittoreske gehucht Godsheide in Hasselt te verbeteren.

Deze gezamenlijke inspanning heeft tot doel de lokale gemeenschap actief te betrekken bij het vormgeven van hun leefomgeving, met als uiteindelijk resultaat een versterkte band tussen beleid, bewoners en hun omgeving.

Door middel van participatieve processen worden de ideeën, behoeften en visies van de bewoners verzameld en geïntegreerd in een stedenbouwkundig actieplan. De Universiteit Hasselt draagt bij met academische expertise, terwijl MAGMA architecten zorgt voor de professionele verbeelding en uitvoering van de verzamelde inzichten. Samen vormen ze een dynamische tandem die streeft naar duurzame en doordachte oplossingen voor de ruimtelijke uitdagingen van Godsheide.

De betrokkenheid van de lokale gemeenschap wordt gestimuleerd via workshops, bijeenkomsten en digitale platformen, waarbij bewoners de kans krijgen om hun stem te laten horen. Deze bottom-up benadering garandeert niet alleen een breed gedragen plan, maar bevordert ook een gevoel van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van Godsheide.

De samenwerking tussen UHasselt en MAGMA architecten belichaamt een innovatieve aanpak waarbij expertise en gemeenschapsbetrokkenheid samensmelten. Dit gezamenlijke streven naar een verbeterde ruimtelijke kwaliteit weerspiegelt het belang van een holistische benadering voor stedelijke ontwikkeling, waarbij de lokale identiteit en behoeften van Godsheide centraal staan.

STEDENBOUW I HASSELT I 2017-2018 I FOTO’S MAGMA / DE UNIE

HANS THOMA, 1872, KINDERREIGEN.                       

Previous
Previous

360°

Next
Next

gestalte